Bewonersgroep

Meedenken over je woning en woonomgeving

Bewonersgroepen bedenken samen hoe de nieuwe buurt eruit ziet!
In Rosmolen denken toekomstige, nieuwe buurtgenoten in een van de twee bewonersgroepen mee over je woonomgeving en woning. Inmiddels zijn de twee bewonersgroepen gestart. Bewonersgroep 1 van Tiwos gaat in het zuidelijke deel van Rosmolen wonen en Bewonersgroep 2 van WonenBreburg zijn de toekomstige bewoners van het noordelijke deel van Rosmolen.

Er komen in Rosmolen 113 nieuwe huurwoningen, 45 koopwoningen en 10 gerenoveerde woningen. In de bewonersgroep zitten kopers én huurders. Want of je nu huurt of koopt, je hebt vast wel ideeën over jouw ideale woonomgeving. Wat voor groen er komt, wat voor speelplekken en wat je samen regelt in de buurt. Hoe wil je dat de kinderen spelen na schooltijd, wat wil je zelf doen als je thuis komt? Samen met toekomstige bewoners ga je hier tijdens workshops en bijeenkomsten mee aan de slag, onder begeleiding van bijvoorbeeld een architect.

Meedenken over je woning
Ook bij de woning draait het om de woonwensen van de bewonersgroep die de architect vertaalt naar verschillende ontwerpen. Als het over de woningtypen gaat, wordt de groep in kopers en huurders opgesplitst.