Kersverse huurders van het nieuwe Rosmolen brengen samen hun wensen naar grote hoogte

Op dinsdag 12 december 2017 kreeg de tweede groep huurders van het nieuwe Rosmolen de sleutel van haar nieuwbouwwoning. Woningcorporatie WonenBreburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling en Jansen de Jong Bouw verzorgden de symbolische overhandiging van deze 50 sleutels. Rosmolen is een nieuwe wijk, met zowel koop- als huurwoningen, waar bewoners al vóór de bouw een band met elkaar hebben opgebouwd.

In totaal zijn er 117 huurwoningen in het nieuwe Rosmolen. Het eerste deel ging vorig jaar in de verhuur, 12 december kregen de volgende 50 gelukkigen de sleutel. De overige zeven woningen van WonenBreburg zijn onlangs op www.woninginzicht.nl in de verhuur gegaan.

Bewonersparticipatie
Bij de ontwikkeling van de huurwoningen zijn de toekomstige bewoners al vroeg bij de plannen betrokken. Voor het deel dat WonenBreburg gaat verhuren vonden er 15 bijeenkomsten plaats, waarbij de ontwikkeling van de woningen, het openbaar gebied en het onderlinge sociale contact centraal stonden. Ook de kopers waren welkom om deel te nemen aan deze bewonersgroep.

Succesvolle wijken
Caroline Timmermans, directeur-bestuurder van WonenBreburg: “Het creëren van een leefbare wijk met een grote saamhorigheid was in Rosmolen vanaf de start van de plannen een belangrijk uitgangspunt. Naast de prachtige wijk die er nu staat, kennen de buren elkaar al voordat ze er überhaupt wonen. Dan klop je straks toch eerder bij je buurman of buurvrouw aan.” Ze vervolgt: “Als WonenBreburg gaan we voor succesvolle wijken. Deze manier van ontwikkelen met een intensieve betrokkenheid van de toekomstige bewoners kan daar een waardevolle bijdrage aan leveren.” WonenBreburg heeft de ambitie om tot 2021 in totaal (Tilburg én Breda) 1.000 sociale huurwoningen aan de woningvoorraad toe te voegen.
Mark van Doorn, directeur van Jansen de Jong Projectontwikkeling: “We kijken terug op een voorspoedige bewonersparticipatie en snel bouwproces. Ik wens alle bewoners veel woongenot.”

Wensen naar grote hoogte
Op het moment dat de kersverse huurders van de 50 nieuwbouwwoningen hun sleutel kregen, stonden zij samen stil bij deze start in deze nieuwe wijk en brachten zij hun wensen symbolisch naar grote hoogte. Misschien dat u ergens in of in de buurt van Tilburg nog een wens tegenkomt.

De woningen
Naast de 117 huurwoningen, kent de wijk ook 42 koopwoningen, waarvan de laatste 24 woningen door Jansen de Jong Projectontwikkeling zijn ontwikkeld en verkocht. Deze worden in de eerste helft van 2018 opgeleverd. Dan is de totale herstructurering van de wijk Rosmolen afgerond. Alle woningen in Rosmolen zijn ontworpen door KAW en Bedaux de Brouwer Architecten in een vergaande samenwerking en zijn geïnspireerd op de architectuur van de oude woningen met een bijzondere detaillering. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw Zuid pakten in Rosmolen fase 2 de verdere ontwikkeling en realisatie van de 81 woningen op.

Meer informatie over Rosmolen
De nieuwbouw van Rosmolen ligt tussen de Hoefstraat en de Ringbaan Oost. 5 minuten fietsen van het centrum van Tilburg en met de auto op korte afstand van de snelwegen. Er is veel openbaar groen ‎om te leven, ontspannen en om elkaar te ontmoeten.
www.rosmolentilburg.nl