Sloop

3 years ago by in Concept Tagged: ,

Rosmolen bestond uit veel kleine verouderde woningen in smalle straten. Er was bijna geen groen en ‎weinig ‎ruimte om te spelen. In het nieuwe plan komt meer ruimte om te wonen en te ontmoeten.

In oktober 2014 gaan er 240 woningen tegen de vlakte. Uiteraard moeten alle woningen dan onbewoond zijn. De laatste bewoners vertrokken eind augustus.

De studenten Sander en Roy vertrokken 12 augustus. Sander: “We hebben afgelopen vrijdag een afscheidsfeest gehad. We sluiten hier een bijzonder mooie periode af en nemen mooie herinneringen mee.” Roy vertrekt naar Eindhoven en Sander verhuist naar een studentencomplex in Tilburg.

Het tweetal huurde tijdelijk in de Van Bleijswijckstraat. Sander: “We hebben 4 mooie jaren gehad. Het is hier fijn wonen, maar de woningen zijn wel echt oud. Het is begrijpelijk dat er nieuwe voor terugkomen.”

Op 29 augustus zijn alle sleutels ingeleverd en is de verdere voorbereiding voor de sloop gestart. De deuren worden er bijvoorbeeld allemaal uitgehaald en de dakpannen weggehaald.

Op onderstaand kaartje zie je de situatie van het plangebied tijdens de sloop. Heb je vragen over de sloop? Loop dan even binnen bij de directievoerder van de sloop, ‎Marijn Mulder. Hij is elke dinsdagochtend en donderdagochtend tussen 8.30-12.30 uur aanwezig in de Veliusstraat 10.

kaartje_rosmolen_gebied